Coaching két lábon és hat lábon

3 mód, ahogyan kutyásként megváltozik az észlelésed

2018. február 22. - Nyíri Gabi

valentines-day-3135789_640.jpg

Mi kutyások gyakran megkapjuk, hogy elfogultak vagyunk a kutyánk – az összes kutya – iránt. Valljuk be őszintén: ez így is van. És ez az elfogultság jár egy-két mellékhatással, mint például, hogy némileg megváltozik az észlelésed. Íme 3 dolog saját tapasztalatból.

Imponáló lenne azt gondolni magunkról, hogy képesek vagyunk objektíven észlelni a minket körülvevő világot. Mentségünkre szóljon, hogy erre a tudomány álláspontja szerint sem vagyunk képesek. Ráadásul kutyánk van, sőt más kutyák is vannak a környezetünkben. Innentől kezdve esélyünk sincs, menthetetlenül megváltozik az észlelésünk. Az enyém legalábbis biztosan. Következzen 3 dolog saját tapasztalatból:

thefifthwatches-1663278_640_2.jpg

1. Csak még 5 percet: Amikor kutyákkal töltjük az időnket, hajlamosak vagyunk időcsapdába keveredni. Akármennyit vagyunk együtt, mindig azt érezzük, hogy túl rövid volt. Vannak, akik az ébresztőórát hallva mondogatják, hogy „Csak még 5 percet!”, mi akkor, amikor el kell köszönni az ebtől.

great-dane-1711759_640.jpg

2. Valahogy minden kutya kisebbnek tűnik: Elvileg – a nem kutyások szerint legalábbis – van a kutyáknak egy objektív nagysága. Aztán minél közelebb kerülsz hozzájuk, megváltozik a testméreteikhez való viszonyod. Egy kutya sem nehéz addig, amíg éppen nem ül az öledben, és nem nagy, ha nem tudja a mellső mancsait kényelmesen a válladra tenni.

studio-2047023_640.jpg

3. Bármit képes vagy kutyának látni: Arról már írtam korábban, hogy tisztes távolságból gurulós bőröndöket és kézben cipelt sporttáskákat simán kutyának nézek. Ma már árnyékra is vetődtem: konkrétan egy babakocsi árnyékában véltem kutyát felfedezni.

Mi újság a te észleléseddel a kutyák kapcsán?

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása