Coaching két lábon és hat lábon

Mire figyelj az év elején, hogy sima legyen 2018?

2018. január 02. - Nyíri Gabi

Az újévről tudjuk, hogy ez a változások időszaka: ilyenkor kell elkezdeni meg abbahagyni. És adottnak vesszük, hogy mindaz, ami eddig jó volt, magától jön velünk tovább. Pedig ez nagyon nincs így! Mire figyelj az év elején, hogy sima legyen 2018 többi része? Válaszok a videóban!

Valahogy érezzük, hogy az újév kapcsán vannak feladataink. Érdemes visszatekinteni az elmúlt évre és megtervezni az előttünk állót. Arra azonban kevesebb figyelem jut, hogy mindaz, ami eddig jól működött, vajon jön-e velünk tovább az új időszakra. Ráadásul valószínűleg nem is azonnal vesszük észre, ha ezen a téren nem stimmel valami, csak később szembesülünk a következményekkel.

Következzen néhány ötlet az év elejére, ami segít elkerülni a kellemetlenségeket az év során:

1. Vannak dolgok, amik évente csak egyszer fordulnak elő, és olyankor fontosak. Ne bízz benne, hogy pontosan emlékszel ezekre a dátumokra, inkább nézd meg, hogy mikor kell beoltatni a kutyát vagy beadni az adóbevallást.

2. Egy csomó minden nem érvényes örökké. Legyél képben vele, hogy mikor járnak le az irataid, a munkádhoz szükséges vizsgáid vagy az autód műszakija. Ha 2018 után, elég annyit megjegyezned, hogy idén nincs vele teendőd.

3. Az automatikus dolgoknak is lehet lejárata. Egy csomó foglalási és banki rendszer nem enged éven túli beállításokat, ezért érdemes ellenőrizned az emlékeztetőket, teremfoglalásokat és átutalási megbízásokat.

4. A szolgáltatók is változtathatnak év elején. Ha ez így van, jó eséllyel küldtek róla korábban tájékoztatást e-mailben vagy postán. Keresd elő azokat az értesítéseket, amit azzal tettél félre, hogy ráér jövőre. Mert az most van...

5. Kerülj képbe az egész évvel. Fusd át, hogy hogyan alakulnak a hosszú hétvégék, hogy hány nap szabadságot kell megtartanod karácsony és szilveszter közé. Tervezd be azokat a programokat (például táborok, szemináriumok, fesztiválok), aminek már most tudod az időpontját.

Az egész nem tart tovább 15 percnél – maximum egy fél óránál –, és sokszorosan megtérül az év során.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása