Coaching két lábon és hat lábon

10 jellemző arc a kutyasulikból

2017. november 28. - Nyíri Gabi

labrador-2949843_640.jpg

Ha csak néhány alkalommal jársz kutyaiskolában, számodra is kirajzolódnak a jellegzetes kutyakarakterek a foglalkozásokról. Íme 10 jellemző arc a kutyasuliból.

Kérdezd csak meg bármelyik gazdit, mindenkitől azt fogod hallani, hogy a kutyák önálló egyéniségek. Ezt bizonyítja számtalan cuki és vicces történet róluk. A kutyasuli kapuját átlépve azért kirajzolódik jó néhány jellegzetes működési mód. Következzen egy gyűjtemény a kutyaiskolás karakterekből az én praxisomból:

doberman-2978300_640.jpg

1. A Kapitalista: Ő pontosan érti a piac működését: a nálad lévő labdát vagy jutalomfalatot szívesen átváltja munkára. Persze nem bolond ő, hogy ingyen dolgozzon. „Ha akarod azt a feladatot, villantsd a falatot!”

2. Az Atomegér: Aki alapjáraton fénysebességgel közlekedik. A gazdi onnan veszi észre a fáradtságot, hogy az 5 kilós eb már csak a dereka magasságáig ugrál a labdáért.

3. A Munkamániás: „Csináljunk valamit!” Bármit, és folyamatosan. Rövid időkre lemerül, akkor ájultan alszik, majd tevékenykedik tovább.

dog-2952030_640.jpg

4. Az Energiatakarékos: A feladatokat minimális energiaráfordítással igyekszik megoldani. Menetelés közben nem feltétlenül kell nyitva tartani a szemeket, az alap, hogy helyben maradásban alszik, és akadályt ugrani is lehet úgy, hogy egyesével pakolja át a lábait. Csak semmi fölösleges megerőltetés.

5. A Szétszórt: Rögtön jön ám, csak ott van még egy szag. Persze, „Ül!”, de nézd, itt egy pillangó. Tudja-tudja, figyelni kell, de itt kutyák vannak, és az izgi...!

6. A Professzionális Kéregető: Az ő legnagyobb felfedezése a kutyasuli kapcsán, hogy ott egy csomóan mászkálnak jutalomfalattal. És ő kér belőle. Mindenkitől. „Légyszi...!” Ha épp úgy adódik, ne fáradj vele, majd ő kiszolgálja magát a jutifalat tartódból.

autumn-2944906_640.jpg

7. A Hangulateb: Vannak pillanatok, amik megfelelnek gyakorlásra. Más pillanatok – akár igen gyors váltásban – sajnos nem alkalmasak erre a célra, ne is kérd tőle.

8. A Koszmágnes: Pontosan nem lehet tudni, hogy ez a típus hogyan működik. A lényeg, hogy ők bármilyen körülmények közt piszkosak lesznek. Jöhet por, sár, nyál és minden egyéb, amivel a bundát, majd onnan a gazdit össze lehet kenni.

9. Az Önjelölt Főkutya: Tessék tudomásul venni, hogy itt ő a Jani. És mindent megtesz annak érdekében, hogy ezt az összes jelenlévő számára nyilvánvalóvá tegye. Ha kell, kötekszik, de az a minimum, hogy megpróbál jelölni.

10. A Megúszós: Ő igyekszik némileg szabotálni a munkát. Jellegzetes formája, aki kicsit együgyűnek tetteti magát abban bízva, hogy így majd csak feladják a vele kapcsolatos reményeket.

Neked melyik karakter ismerős?

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása