Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan legyen 260 jó dolog az életedben egyetlen év alatt?

2017. november 26. - Nyíri Gabi

hogyan_legyen_260_jo_dolog_az_e_letedben_egyetlen_e_v_alatt_blog_poszt_1.png

Mi jutott eszedbe, amikor megláttad a fenti kérdést? Ha az alábbiak közül valamelyik egy kicsit is ismerős, mindenképp olvass tovább!

bogyo_1.png“Szerintem már megvan!”

bogyo_1.png„Fogalmam sincs...”

bogyo_1.png„Sehogy...”

 

Elsőre tűnhet nehéznek – sőt lehetetlennek –, pedig néhány dolog elég hozzá.

bogyo_2.pngAhelyett, hogy olyan – rajtad kívül álló – dolgokra figyelsz, amiket nem tudsz megváltoztatni, inkább foglalkozz önmagaddal és a működéseddel – mert erre van ráhatásod

bogyo_2.pngAhelyett, hogy csak a nehézségeket és kellemetlenségeket veszed észre, inkább összpontosíts a jó dolgokra magad körül – mert az a lényeg, hogy hogyan értelmezed mindazt, ami történik veled

bogyo_2.pngAhelyett, hogy a kudarcaidat és hiányosságaidat elemezgeted, inkább tanulj meg előrevivő kérdéseket feltenni magadnak – mert ezen keresztül irányíthatod a gondolkodásodat

 

Mi fog ebben segíteni neked? A Kedves Naplóm. Egy eszköz, ami az év során megtanít jó kérdések mentén a pozitívumokra koncentrálni. Mi van benne?

bogyo_3.pngHétről-hétre 5 kérdés és egy inspiráló gondolat.

bogyo_3.png4 kérdés minden héten megegyezik. Ezek segítenek a figyelmedet folyamatosan a jó dolgokra irányítani, mivel az agyad önkéntelenül is a válaszokat fogja keresni.

bogyo_3.pngMinden hétre jut egy egyedi kérdés is, vagyis összesen 52, ami megmutatja, hogy hányféle előrevivő kérdés lehetséges egy téma – most éppen az életed – kapcsán.

bogyo_4_1.pngIgen, így tudsz 260 pozitív dolgot összegyűjteni 52 hét alatt.

 

 Mit kell tenned?

bogyo_5_1.pngElkezdeni. Ne hidd el nekem, hogy működik, próbáld ki! A következő 4 vasárnapon a Facebookon megosztom az adott hét kérdéseit. Íme az első, a második és a harmadik.
           Vegyél elő néhány lapot – vagy nyiss egy online dokumentumot –, és a hetek végén            válaszold meg az 5 kérdést!

bogyo_5_1.pngMegszerezni a 2018-as Kedves Naplómat. December 21-én érkezik majd a Magazin olvasóihoz. Ha kíváncsi vagy, de még nem regisztráltál, itt megteheted (ingyenes).

bogyo_5_1.pngFolytatni. Minden héten szánni egy kis időt magadra, és arra, hogy jobbá tedd az életed.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása