Coaching két lábon és hat lábon

Te is rosszul helyezed el a sikereidet?

2017. október 19. - Nyíri Gabi

dog-2867113_640.jpg

Van néhány bűvös kifejezés, ami ha gyakran merül fel benned a sikereid kapcsán, érdemes óvatosnak lenned. Mik ezek? Például a „de”, a „bezzeg” és a „na jó, hát mások is”.

A sikereknek örülni kell, a sikereket meg kell ünnepelni – ezt mindenki tudja. Azonban van néhány zseniális módszer, amivel úgy tudod elhelyezni a sikereidet, hogy végül semmi szeretnivaló, ünneplésre méltó ne legyen bennük. Lássuk a tuti receptet:

beagle-2839707_640.jpg

1. Vedd le a figyelmed a sikereidről! Ez a „de”-módszer. Elérted X-et és Y-t DE még hiányzik Z. És innentől fókuszálj kizárólag arra, ami még nincs meg. Kiegészítő lehetőség, hogy ennek jelentőségét igyekezz minél inkább felnagyítani. Igaz, hogy X és Y együtt 85%, DE az mind semmi, amíg a Z...

dog-2852923_640.jpg

2. Értékeld le magad másokhoz képest! Jó-jó, te elértél valamit, amiből mások tutira szebbet, jobbat, többet tudnak. Indítsd be a „bezzeg ők”-gépezetet. Ezt úgy kell kimaxolni, hogy minden esetben a szakterület zsenijéhez méred magad. Azzal ne is foglalkozz, hogy valaki profi atléta, csak azt nézd, hogy jobb időt fut egy kilométeren, mint te 6 hónap munka mellett végzett edzés után.

dog-2865845_640.jpg

3. Nem is tudsz semmi különlegeset! Utáld minden eredményedet, amit más is elért valaha! Mit ér egy kitűnő bizonyítvány, ha másnak is van olyan? Ha bónuszt akarsz ezen a téren, kombináld az előző ponttal! Nem elég, hogy ő is elérte azt, amit te, biztos másban is szebb, jobb, ügyesebb nálad.

Te melyik módszert vagy hajlamos bevetni...?

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása