Coaching két lábon és hat lábon

3 kutyás szokás, ami a te életedben is hasznos lenne

2017. október 17. - Nyíri Gabi

dog-2785074_640.jpg

A kutyatartásnak vannak szabályai, amiket természetesnek veszel, mert egyszerűen hasznosak. Gondoltál már rá, hogy ezeket a saját életedben is kipróbáld? Hát itt az ideje!

A kutyád számára igyekszel boldog és egészséges életet biztosítani: figyelsz a táplálkozásra, egészségre, feladatokra, szórakozásra. (Lehet, hogy az ebért többet teszel, mint magadért. Arról, hogy vajon felelős gazditartó vagy-e, itt olvashatsz.) Ennek kapcsán biztosan bevezettél néhány fontos és hasznos szokást, szabályt is. Mi lenne, ha ezeket kiterjesztenéd saját magadra is? Következzen 3 dolog, ami a te életedben is értékes lenne:

dog-bowl-2006373_640.jpg

1. Rituálé az evés kapcsán: Amikor a kutya megkapja a vacsoráját, elvárod tőle, hogy ülve várjon, amíg leteszed a tányért. Nem lehet össze-vissza ugrálni, és 3 másik dolgot csinálni evés közben. Te hogyan étkezel? Veszed a fáradtságot, hogy megállj egy pillanatra, és evési módba kapcsolj? Mialatt elfogyasztod az ebédedet, igazából mással szoktál foglalkozni? Milyen lenne, ha te is csak akkor kezdenél el enni, amikor ráhangolódtál, és csak azt csinálnád?

breed-2600691_640.jpg

2. Járda-szabály: Ha a kutyával elérsz a járda szélére, elvárod, hogy megálljon / leüljön, és csak akkor induljon el, amikor meggyőződtél róla, hogy biztonságos a terep. Amikor kutya nélkül vagy, nekiindulsz az úttestnek, miközben a telefonodat nyomkodod? Közlekedj úgy egyedül is, mintha veled lenne az eb!

dog-2369624_640_1.jpg

3. Biztonságos autózás: Tudod, hogy a kutya nincs biztonságban, ha szabadon van az autó utasterében. Nem kell baleset, elég egy nagyobb fékezés ahhoz, hogy megüsse magát. Ezért utazik szállítóboxban vagy biztonsági övvel. Ugye te sem vezetsz úgy, hogy nem vagy bekötve...?

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása