Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan sodord veszélybe a kutyádat némi önfeláldozással?

2017. október 03. - Nyíri Gabi

dog-2808279_640.jpg

Mindig rohansz, és soha egy perced sincs magadra? Néha már alig állsz a lábadon? Gondoltál már rá, hogy ez akár még a kutyádat is veszélybe sodorhatja?

A kutyád igényeire gondosan ügyelsz: minőségi étel, megfelelő mennyiségű mozgás, kifogástalan állapotú felszerelés, izgalmas elfoglaltságok, jó egészség. Szívedet-lelkedet a családodért és a barátokért. Rád maximálisan lehet számítani a munkában, ott vagy fejben, amikor csak kell. Oszlopos tagja vagy a csapatnak, egyesületnek, szülői munkaközösségnek. Kb. a végtelenségig folytathatnám – és egy valaki csak nem akar sorra kerülni: te. Mi a helyzet a te igényeiddel?

Ne légy önző! – halljuk gyakran gyerekkorunktól. Mivel több elismerést kapunk, amikor másokra figyelünk, könnyű szép fokozatosan háttérbe szorítani a saját igényeinket, szükségleteinket. Van azonban ezzel egy bökkenő, amivel leginkább akkor szembesülünk, amikor már épp késő: más nem tud helyettünk odafigyelni ránk. Így amikor épp egy betegségből vagy balesetből lábadozunk, aggódó pillantásokkal kérdezi a környezetünk, hogy „Miért nem pihentél hamarabb?”

puppy-2766331_640.jpg

Mit kockáztatsz akkor, amikor minden annyira fontos, hogy csak épp saját magadról feledkezel meg? Többek közt pontosan azt, hogy gondoskodni tudj másokról. Ha nem vállalsz felelősséget a szükségleteidért, és hagyod magad testileg-lelkileg lerobbanni, könnyen olyan helyzetben találhatod magad, hogy a kutyádnak sem tudod megfelelő módon gondját viselni. Elég egy kellemes fertőzés, amit nem tud a legyengült immunrendszered kivédeni vagy egy kisebb baleset, és máris ott a 2-3 hetes kényszerpihenő. Kutyasétáltatás és etetés nélkül. Nem beszélve a családról, barátokról, munkáról, közösségről – mindenről, ami fontos neked.

Amikor legközelebb az utolsó magadra fordítható idődet akarod odaadni valakinek, jusson eszedbe, hogy akkor tudsz jól gondoskodni másokról, ha felelősséget vállalsz saját magadért, és teret engedsz a saját igényeidnek is!

Képek innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása