Coaching két lábon és hat lábon

Így lesz körülötted minden pocsék!

2017. augusztus 31. - Nyíri Gabi

dsc_6479_2.jpg

Biztosan te is hallottál már arról a bizonyos pohárról, ami félig tele van vagy félig üres. Vagyis hogy mit helyezel a fókuszba: ami már ott van neked vagy ami még hiányzik. Íme 4 dolog, ami segíthet a poharat kiüríteni, vagyis biztosan a negatív dolgokra irányítani a figyelmedet.

„Hát juhászkák, írjatok a megfelelő menhely vezetőjének, hogy inkább visszamennétek...!” Ezt ma is elmondtam a kutyáknak, miközben ők épp a reggeli úszás után a teraszon szárítkoztak. Egy mezei kempingben, a földön fekve. Sehol egy villa, sehol egy kutyafekhely vagy sokkal inkább valami elegáns kerti bútor. A kutyák kapcsán persze mosolyogsz ezen a felvetésen, pedig lehet, hogy hasonlóan gondolkozol, amikor a saját életedről van szó. Ismerős valamelyik az alábbiak közül?

img_20170831_172746.jpg

1. Legyenek teljesíthetetlen elvárásaid! A legtöbb dologgal kapcsolatban – tudatosan vagy tudattalanul – te határozod meg a siker mércéjét. Például hogy milyen egy jó nyaralás, egy jó kutya vagy egy jó párkapcsolat. Gyakran nagyon szigorú elvárásokat fogalmazunk meg magunkkal és másokkal szemben. Úgy is mondhatnánk, hogy olyanok a játékszabályok, hogy képtelenség nyerni. A te elvárásaidnak lehetséges megfelelni?

2. Hasonlítsd magadat másokhoz! Akármit érsz el, mindig találhatsz valakit, aki ugyanabban vagy leginkább valami másban ügyesebb, okosabb, szebb, sikeresebb, mint te. Az önmagad leértékelésének egyik legjobb módja, ha mindig másokkal próbálsz versengeni.

dsc_6407_1.jpg

3. Csak a nagy dolog a tuti! Ha nyaralás, akkor legalább egy 3 hónapos karibi hajóút. És így rögtön értéktelen egy hétvége a barátokkal a telken, az agility tábor vagy egy hét a horvát tengerparton. Mindig a nagyra, a tökéletesre, a különlegesre várni – és közben átnézni minden jón, ami történik veled.

4. A legszebb szó a „de”! Van egy furcsa beidegződésünk: ha valamiről jót mondunk, szinte kényszerünk van úgy folytatni, hogy „de”, és keresni valamit, amit hátrányként, gyengeségként, nehézségként említhetünk. És persze a beszélgetés az esetek többségében ezek körül folyik tovább, ritkán térünk vissza a pozitívumokhoz. Így máris a rossz oldalát nézzük annak, amiről eredetileg jót szerettünk volna mondani.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása