Coaching két lábon és hat lábon

Hogyan legyél középszerű kutyás 3 egyszerű lépésben?

2017. június 13. - Nyíri Gabi

dog-2336526_640.jpg

Mindegy, hogy hány kutyád volt eddig vagy hogy hány van most. Nem számít, hogy hány éve kezdted a kutyázási ipart. Ez a 3 lépés garantálja, hogy ne juss egyről a kettőre.

Biztosan te is találkoztál már azzal a karakterrel, aki borzasztón nagy kutyásnak tartja magát, bár ennek a legcsekélyebb látható jelei sincsenek. Nem akarnak úgy történni a dolgok, ahogy ő elképzeli. Minta csak az ő szemében létezne az az ideális kapcsolat, az a fejlődés, amiről annyit hallani tőle. Következzen 3 dolog, amivel bárki könnyedén előidézheti ezt az állapotot:

animal-2301848_640.jpg

1. Gondold azt, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy! Ez több szempontból is roppant kényelmes. Egyrészt mert aki eljutott ide, az már mindent látott és mindent tud, másrészt védve van a további esetleges változás, fejlődés ellen.

dog-2253115_640.jpg

2. Állj hozzá úgy, hogy csak a kutyának kell változnia! Ha engedjük, a kutyák kiváló tanítómestereink lehetnek az egyéniségük, az egyediségük révén. Ahhoz, hogy ezt a tanulási lehetőséget elszalasszuk, nem kell mást tennünk, mint azzal a meggyőződéssel kutyázni, hogy „itt kérem csak a kutya az, akinek változni / formálódnia / idomulnia kell hozzánk”.

chinese-crested-dog-2295968_640.jpg

3. Hidd el, hogy csak te tudod a tutit! Ez többek közt egyértelműen következik az első pontból, hogy te már mindent láttál, mindent tudsz. Egy ilyen hiedelem azért is nagyon hasznos, mert segít izolálódni mindenkitől, aki nem üti meg a mércét illetve nem ért veled egyet. Ezen kívül – mivel garantáltan nincs igazságtartalma – véletlenül sem kell semmin elgondolkozni, amit mások mondanak neked.

Képek innen: 1., 2., 3., 4.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása