Coaching két lábon és hat lábon

Vidd magaddal a kutyádat a munkába!

2017. június 01. - Nyíri Gabi

animal-1866483_640.jpg

A kutyások többsége valószínűleg vágyakozva gondol a kutyabarát munkahelyekre, ahova a kedvencek elkísérhetik a gazdit. Te nem ilyen helyen dolgozol, pedig néha jól esne a négylábú társad közelsége? Így viheted őt magaddal mégis!

Még a neves Enterpreneur magazin is írt róla, hogy a kutyák jelenléte a munkahelyen segíthet a stressz csökkentésében, növelheti a kreativitást, javíthatja az együttműködést, és így hozzájárulhat a dolgozók elégedettségéhez. A bökkenő az, hogy még az USA-ban is csak a munkahelyek 20%-a engedi meg a négylábú csapattagok jelenlétét, így jó esély van rá, hogy nem ilyen helyen dolgozol. Mit tehetsz, ha mégsem szeretnél lemondani a kutyák nyújtotta előnyökről?

Nem, nem arra gondolok, hogy próbálj meg valahogy állást szerezni egy kutyabarát munkahelyen, vagy hogy egy éles karrierváltással fogj valamilyen kutyákkal kapcsolatos hivatásba. Ehelyett azt javaslom, hogy építs a tudatosságodra!

animal-1868578_640_1.jpg

Vidd magaddal a kutyádat az érzetek szintjén! A kutyádhoz kapcsolódó jó érzések nagyon pontosan tetten érhetőek a testedben, amiket az eb távollétében is fel tudsz idézni magadban. Kellő tudatossággal akkor érezheted a közelségét, amikor épp nem vagytok együtt. Keresd meg, hogy mi minden történik veled, benned miközben kutyázol. Milyen megérinteni a bundáját? Mi történik az izmaiddal, amikor a kutyádat simogatod? Hol érzed a szeretetet, a vidámságot vele kapcsolatban? Minél részletesebbek a megfigyeléseid, annál könnyebben fogod tudni felidézni őket magadban.

apple-691798_640.jpg

Vidd magaddal mindazt, amiben kutyásként erős vagy! A kutyádhoz fűződő kapcsolatodban egy csomó olyan készséget gyakorolsz, ami az élet egyéb területein is hasznos lehet számodra – ez az egyébként, amire a kutyás coachingban építünk. Tudatosítsd ezeket, és használd őket! Nem hagyod, hogy az eb a fejedre nőjön? Gondolj arra, hogy ezt hogyan csinálod, amikor jó lenne a munkádban a sarkadra állni. A kutyás életed pontos napirend mentén zajlik? Hogyan tudnád ezt felhasználni az irodai dolgaid rendbeszedésénél?

Időnként érezheted úgy, hogy a kutyád – legalábbis bizonyos mértékig – akkor is megy veled, amikor nem akartad vinni. Szinte biztos vagyok benne, hogy szedtél már le a legcivilebb ruhádról kutyaszőrt, és kaptál elő a leghivatalosabb táskádból (autódból) kakis zacskót, kutyajátékot vagy tartalék pórázt. Ez ne tántorítson el attól, hogy magaddal vidd őt...!

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása