Coaching két lábon és hat lábon

3 dolog a munka világából, amire felkészített a kutyád

2016. július 19. - Nyíri Gabi

wet-dog-1517738_640.jpg

„Legyél tisztában az erősségeiddel!” halljuk gyakran a munka kapcsán. Hogyan azonosíthatjuk az erősségeinket? Biztos, hogy csak a munkahelyen érdemes keresgélni?

Akkor leszünk hitelesek az erősségeink kapcsán, ha a tényekre alapozunk. Két dolgot érdemes keresni a személyes történetünkben: sikereket és olyan helyzeteket, amikben jól éreztük magunkat. „Mindig jó voltam matekból, a gimiben még versenyeken is indultam.” „Imádom a nagy társaságot, gyerekként a fél kerülettel jóban voltam.” Ha azonosítottuk a korábbi jeleket, megnézhetjük, hogy ezek hogyan jelennek meg a szakmai pályánkban. „A mai napig szívesen dolgozom számokkal, hamar észreveszem az összefüggéseket.” „Fejből tudom az összes ügyfelünk nevét, és mindenre emlékszem, amiről beszéltem velük.”

dog-1380198_640_1.jpg

Nem meglepő, hogy az erősségeink megmutatkoznak a tanulmányainkban, a családi viszonyainkban vagy a hobbinkban. Gondoltál már arra, hogy lehetnek olyanok is, amelyek a kutyádhoz fűződő kapcsolatodban érhetőek tetten? Következzen 3 ilyen példa:

Rendszeresség: Vannak, akiknek nem könnyű rendszert vinni a mindennapjaikba, a munkájukba. Ha boldog és egészséges kutyád van, te valószínűleg jól boldogulsz ezen a téren, hiszen sétáltatod, eteted, fésülöd, oltásra hordod az ebet.

human-1160626_640_1.jpg

Kitartás: Könnyű csinálni valamit addig, amíg jók a körülmények. A kitartás akkor mutatkozik meg, amikor ez nincs így. Ha sétáltattál már kutyát bokáig érő sárban, orkán erejű jeges szélben és fullasztó melegben is, valószínűleg tudod, hogy mire gondolok...

Váratlan helyzetek kezelése: Minden kutyás tarsolyában vannak történetek meglepő, vicces, váratlan helyzetekről, amikben valahogy benne van az eb keze, és nekünk kellett megoldani. Én például remekül tudok természetes arcot vágni a jótékonysági futóversenyen, amikor rájövök, hogy a hölgy, akinek a szép fehér nadrágját összeugrálta a kutyám, a fővédnök nagykövet felesége. Rutinosan süllyesztem vissza a zsebembe vagy a táskámba a semmiből előkerülő kakis zacsikat. Egy sajtós nyugalmával válaszolok egészen meglepő kérdésekre is.

Te miben vagy jó kutyásként? Ezek az erősségeid hogyan jelennek meg a szakmai pályafutásodban?

Képek innen, innen és innen.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása