Coaching két lábon és hat lábon

Lennél magadnál kutya?

2016. január 12. - Nyíri Gabi

woman-841164_640.jpg

A felelős kutyatartás fontosságáról szerencsére ma már sok szó esik. Miközben igyekszel boldog és egészséges életet biztosítani a kedvencednek, törődsz-e vajon magaddal is? Következzen 4 szempont a felelős gazditartás kapcsán!

Mindent megadni a kutyádnak nemes és örömteli dolog. Ahhoz azonban, hogy egész életében jó gazdája lehess, érdemes odafigyelni magadra is. Mivel jól ismered mindazt, amit érte teszel, legyen ez a viszonyítási alap a te esetedben is! Lennél magadnál kutya?

dog-bowl-429227_640.jpg

Táplálkozás: Valószínűleg határozott véleményed van azzal kapcsolatban, hogy mi a legjobb a kutyádnak. Tudod, hogy mit szeret, és mit nem, illetve ha kajával motiválható, azt is, hogy milyen jutalomfalatért dolgozik legszívesebben. Minden bizonnyal rendszer van az etetésekben, naponta ugyanannyiszor, ugyanakkor kap enni, és kellő gyakorisággal cseréled a vizét is.
Mi a helyzet a veled? Szoktál tudatosan foglalkozni az étrendeddel? Hány étkezést hagytál ki a héten mindenféle okok miatt? Mikor ettél olyat, amiről tudtad, hogy nem egészséges? Mennyi folyadékot iszol naponta?

dog-91765_640_1.jpg

Egészség: Amikor oltásra viszed az ebet, az állatorvos megvizsgálja, és kikérdez téged is, hogy minden rendben van-e. Rendszeresen használsz féreghajtót és kullancsriasztót, nem kizárt, hogy vitamint vagy porcvédőt is adsz. Ha valami gyanúsat tapasztalsz, inkább beugrotok a dokihoz.
Mi a helyzet veled? Mikor voltál utoljára szűrővizsgálatokon? Visszamentél-e kontrollra, amikor kellett? Kipihened-e magad, ha beteg vagy? Elmész időben orvoshoz, vagy inkább kísérletezel magadon?

playing-puppies-790638_640.jpg

Barátok, szórakozás: Lehetőség szerint a kedvenc útvonalán sétáltok. Akkor mentek a parkba, amikor a kutyabarátok is. Pontosan tudod, hogy melyikük hogy van, és esetleg azt is, hogy mikor van a születésnapjuk. Visztek labdát, hurkát, sípolóst, amit érdeklődés esetén rendületlenül dobálsz.
Mi a helyzet veled? Hogyan szoktál lazítani? Mit csinálsz a saját örömödre, csak úgy? Mikor beszélgettél utoljára a barátaiddal a kutyázáson kívül valami másról? Mennyit tudsz róluk, az örömeikről, bánatukról? Szoktatok együtt ünnepelni, bulizni?

hybrid-662810_640.jpg

Szakmai kihívások: Tudod, hogy fizikai és szellemi kihívásokra van szüksége. Az adottságainak és igényeinek megfelelően sétáltatod és képzed. Ismered a különböző módszereket, szaktekintélyeket, iskolákat. Azt a sportot űzitek, amit szívesen csinál.
Mi a helyzet veled? Mennyire vagy elégedett a munkával, amit végzel? Összhangban van a képességeiddel és az elvárásaiddal? Milyen szakmai kihívások elé állítod magad? Mit lenne érdemes megtanulnod a szakmád kapcsán?

Mennyire vagy jó gazditartó? Minek kapcsán lenne érdemes jobban odafigyelned magadra?

Képek innen: 1., 2., 3., 4., 5.

Ha tetszett a poszt, csatlakozz az önmagukat fejlesztők kétlábú és hatlábú közösségéhez! Kattints ide!

süti beállítások módosítása